Followers

19 May 2011

kerana aku seorang isteri...

setuju x kalo kila kata kita as a women nih HIPOKRIT??...xkira dari segi apa jua..y kita akan bersikap cengitu ek??..dalam melalui kehidupan nih...sebab nak jaga hati insan d'sekeliling kita,kekadang tu kita nih kalah pelakon popular..ni la realiti hidup selagi kita bergelar WANITA...umpama ditelan mati mak..diluah mati bapak!

kalo kita tgk lam tv..dramadrama sedey tu..sebenarnya memang realiti hidup kan..story asben curang ngn wife..wife curang ngn asben...asben xbertanggungjawab,asben n wife blablabla..huhu...barubaru nih..kila dgr luahan seorang wanita bergelar isteri ceritakan asben dier nk kawen lagi...nak kawen ngn JANDA lak tu..adeeei...

xsalah @ xdosa if nak berpoligami..TAPI..!!!
kalo mampu xper...ni x...nak makan pon cukupcukup..selama nih pon si wife nih la yang banyak tanggung mcmmcm...kete yg si asben bwk usung si janda tu pon..wife dier yg byr bulan2...adeeeii..sedey nyerkk!
dimana kasih sayang dan simpati si asben tu kt wife dier....?
 anakanak da besar...mereka tgk...memang diorang xder respect da si asben tu as a AYAH!..si wife nih la yg banyak advise anakanak jgn wat camni camtu kt ayah diorang....

si isteri mampu lagi bersabar...mampu lagi kila tgk tersenyum girang...namun dihati nyerk..siapa tahu???
kalo kila ditempat nyerk..?xto la mcm mn...mampukah kila tersenyum??..dugaan n cabaran sekarang pon da cukup mencabar....kalo bab nih...entah lah...
moga kila diberi ketabahan n kesabaran oleh ALLAH dalam apajua keadaan..amin.

sometimes tu..bila kita as a wife ni memang xmampu nak hadapi...tertekan..tapi demi kebaikan rumahtangga kita cuba sedaya upaya...selagi terdaya...kekadang rasa tersepit..lastly...menangis jerk...hurm..tu jerk yg mampu wanita nih lakukan bila hati da remuk kecewa...
rasa diri xterbela..rs sgtsgt berat...sgtsgt terluka!
moga kita sentiasa diberi petunjuk oleh-Nya...

wallahualam...

2 comments:

Anieshq said...

betul la Kila...setuju sangat.
"Kekadang terpaksa jaga hati orang, walopun kekadang kite yang tersepit!,

kalo diikutkan,
besar pengobanan seorang isteri,
malang sungguh bagi lelaki yang tak tau nak hargainya,kan....kan..

Kila,
jenguk blog baru Anie..=)

SYAKILA said...

yup..really BIG pengorbanan seorang isteri nih...bila senang..kekadang kita dilupakan..

tapi bila susah..
kita yg dicari..

masa senang..kita nih mcm x berharga ja...tapi..bila susah..baru ingat saat2 n ketika itu kita saja pengubat segalanya...tinggi sungguh tahap kesabaran yang ALLAH beri pada kita kan..
kekadang tu..rasa xmampu da nak lalui..tp life must go on kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...