Followers

29 June 2010

++ berlalu nyer 1st TRIMESTER...++




alhamdulillah...aku da selamat melepasi tahap pertama pegnen..
skunk da masuk 2nd TRIMESTER..tahap ke-2..


1st TRIMESTER = 1 weeks-12weeks..

sepanjang tempoh tu..da mcm2 aku lalui..
1st pegnen tu..mood aku berubah..aku mula lapar yg amat sangat..pastu bila gosok gigi pepagi aku da 'wekk..week..'..hikhik..


26/4/2010 aku ptt mai period..tp xdtng...erm..orang ckp ptt test pas 2 3 ari dr date period..tp aku lak test 1st day ptt mai period..


alhamdulillah...positif...perasaan masa tu..xtau nak ckp...gembira n mcm2 feeling..trs aku cll my hubby yg masa tu ngah shif malam...dier punyer x-cited giler...siap g kasi tau kt mak mertua aku lagik...tido malam tu pon..xtau mcm mn...hikhik..

2 weeks pas tu aku g comfirm ngn doc..doc confirm yang aku da pegnen 2 minggu masa tu...
alhamdulillah...rezeki aku n my hubby...


masa mula2 pegnen..aku xlalu makan IKAN..xkira apa jenis masakan..eeeii..memng xble tgk n apatah lagi makan...


dulu ikan la paling aku ske...siap ratah2 lagik..huhuhu..skunk kuat mam ayam..mcm mn la aku x tembem...pastu deria bau aku kuat....kalo bau yang pelik2 aku confirm mun**h n loya..
seb bek la aku xalah ngn bau my hubby..kalo x...erm..cian dier..hikhik..


hah..1 lagik..aku kena makan pagi..kalo xmam..siap la..muncung la aku jwbnya..mau xder mood..
de 1 ari tu..aku mam nasi kandar pepagi...hikhik...


erm...sume tu kenangan yang aku xkan lupa smpai bila2...skunk aku da ok..da ble mam ikan,udang,ketam...hikhik...


kelmarin g checkup kat pearl...teruja jap tgk bb masa doc scan..da besar da..da cukp sifat..da nmpak kepala..kaki tangan dier..siap lompat2 lagik..hikhik..





shhhh!!!~~doakan kesihatan aku n my bb (",)















27 June 2010

++..lepak kt umah...++

today ari ahad..so agenda tuk ari nih...dok umah jerk..
huhu...bdn rasa letih sangat..
ari ni masak gak tuk my cayunk..
cayunk nk mam nasi goreng udang...

wah...beres..!!
nasi goreng bkn sush pon....
yang pasti aku wat ramuan tersendiri...
untuk tumis de ramuan nenek moyang aku...hikhik..
makcik yati aku kasi..
tumbuk bawang merah n bawang putih campur ngn belacan...
confirm terangkat...bau 1 taman nih...hahaha...

tp jgn la bnyk sangt belacn tu..kang yg mn de resdung tu..jenoh la gatai hidung...


26 June 2010

++..jejalan...++


today gi jejalan ke teluk bahang...

g umah maksu (sebelh my hubby)...

lepak mam nasi ngn gulai ketam..nyum..nyum..

dap giler...buat pertama kali masa pegnen aku mam gulai ketam..

siap ratah2 lagik...hahaha..


pastu kami sume gi jejalan kat gurney..pekena pasembor..tp..xsedap la..

best lagik pasembor balik pulau...huhuhu...

mam satay lagik...

wah...sejak pegnen aku memang mam kuat..berat?..toksah ckp ler..

mals nk bgtau...hikhik..


tapi aku da xble mam banyak2..rasa mengah...so mam sedikt jerk....

bila tgk makanan memng rasa nk telan sume..tp bila da masuk pewot...

adoyai...

xble gi da...



so smpai umah kul 9.15 pm..




shhhh!!!~~erm...ari ni da genap aku pegnen 3 bulan...yang bestnyer..aku da kureng loya n muntah2...da ble mam ikan...huhuhu..

+++..yeeepeee...+++

aku hepi giler coz skunk da ble on9 tenet kt umah..
huhuhu..da aktifkan blk maxis broadbnd aku..
skunk aku leh sesuke ati nk update pa pe pon...

br2 nih my cayunk beli lappy kat aku..giler punyer hepi...
sonoknyer...


shhh!!!~~jenuh berebut ngn cayunk pas nih..hikhik

25 June 2010

++..ChECKUp..++

tanggal 22/6/2010 ,aku da daftarkan diri dengan klinik kesihatan...hahahaha...
coz aku da 3 bulan pegnen..kalo g lambat..alamatnyer...kena la dgr leteren nurse2 kt situ...hikhik..

uish...ramai tol orang..
yg pasti sume ibu2 yang pewot2 da nmpak 'BERISI'
aku jerk yang pewot masih kecik come...hahaha...

1st kena soal selidik..bla..bla..
pastu wt checkup tekanan darah...normal bebs...
pas tu bab yang aku memang tunggu sangat...kena TIMBANG BERAT...
da aku agk da...berat aku da nek 5 KILO..!!!!
adoyai...pe leh wat...demi bb...ibu rela sayang...

pastu kena urine test la..HIV test la..
hah...pas tu diorng bik darah aku...
huhuhu...aku lak jenis yang xalah pada darah..rileks jerk..
hikhik..

pas bik darah..kena tunggu jumper doktor...
masa tu kepala aku jadi pening..mybe sbb bik darah td..
rasa nk tido lak..

lastly dpt la jumper doc...
doc scan..
20/7 kena checkup lak..


shhhh!!~~moga bb siht n sempurna sifat..amin

24 June 2010

++..SABOTAJ????..++

kelmarin (23/6/2010) aku datang keje mcm biasa...
22/6 aku EL coz pening n g klinik kesihatan wat checkup pewot...
so sok nyer g opis..pepagi bos panggil masuk bilik dier...

sebb nyer de hamba ALLAH mana tah tulis SURAT LAYANG pada ketua jabatan aku..complain pasl aku..YA ALLAH..masa tu ALLAH jerk tahu perasaan aku...
aku pon baca la surat yang aku tgk mcm budak2 skolah tulis...(lawa lagik tulisan aku..)

otak aku ni punyer la pikir aku pernah ke jumper dgn penulis surat yang aku anggap pengecut nih....bahasa memng xble blah tol...ckp mcm dier perfect giler...
Demi ALLAH..aku xingt pe kejadian aku ngn dier...

lam surat dier...dier kecewa ngn aku...coz masa dier carik aku..aku xder kt tmpat...1st dier datng kul 8.30am...yang date bila pon aku xtau..n makhluk tu pon xnyatakan bila...so da lama tunggu konon nyer...dier blah balik opis dier...opppss...luper lak nk bgtau pangkat penulis tu...dier berpangkat DOKTOR.


fuhh!!...dasyat bebs...tp tu la nama jerk DOKTOR..tapi mcm xder otak..!!!!
DOKTOR SAKIT JIWA kot..

continue blk cite...

pastu dier kata dier datang balik...masa tu dier nk tau sesangat baki akaun geran dier...segera tau..huhu...pas 2 jam br la dier dpt jumper aku...yg aku pelik tu...
apesal la dier xreti nk bukak mulut..tnyer staf lain kt sini...yang teruja nk jumper sangat ngn aku pe hal????...bos aku pon ble check kan baki tu...yang RELA tunggu smpai 2 jam tu yang aku rasa mcm x logik...kira dier ni TERINGIN gila la nk jumper aku...huhuhu...

siap comlain cara aku komunikasi ngn dier lagik...adoyai...tah pe la yang aku ckp kt dier smpai dier touching giler...

seriously..aku xingt pa pe yang berkaitan ngn dier...
kecewa??...memng kecewa...coz aku xder pembelaan tuk aku..aku xberi peluang nk bela diri aku...tup2..bos aku suruh tulis surat MAAF..aku memang tulis..tp AKU TAK AKAN MAAFKAN si DOKTOR tu....selagi dier xtampil diri...


lupa lak nk bgtau...lam surat tu..dier xboh langsung dier dari pusat pengajian mana...yang lawak nyer..kami cari data dier di unit gaji,HR n sume jabatan yang berkaitan...XDER NAMA dier....kalo btl la aku salah...knp dier nk SEMBUNYI diri...xperlu..aku bukn nyer nk gi tarik rambut dier...aku pon TERUJA sangat nak jumper ngn dier..yang kononnyer nakkan PERUBAHAN.


nama dier DOKTOR SALWA BAIJURI

nice name..tapi PENGECUT!!!!

aku sekadar meluahkan rasa ati aku yang sememangnyer xpuas ati...

ni la DUGAAN berat yang aku terima...
seb bek la aku pegnen..kalo x...aku nak carik dier sampai lubang cacing...!!...
kalo la dier terbaca nukila ati aku ni...

tampilkan diri anda...kalo aku salah..bgtau aku..bila yang dier datang jumper
aku....berkaitan aper yang smpai dier perlu tulis surat LAYANG aku rasa memng mcm orang xder otak!!!...

nama aku BUSUK bebs..!!.
aku punyer MARUAH..aku punyer ati n perasaan...
xperlu nk takot2..takot per nyerk..aku xmkn orng..aku makan AYAM jerk..huhuhu...

dgn kejadian nih..aku memng feeldown..really feeldown...
seb bek la..de suami tersayang n kwn2 yang beri semangt..
thanks..

ALLAH tu MAHA MENGETAHUI...skunk aku memang rasa teraniaya...
biarlah dier yang balasa segalanya...


jika aku salah..
jika aku benar...
mohon pada-MU YA ALLAH..
tunjukkan lah...
aku mahu PETUNJUK-MU...



shhhhh!!!!~~ (",)

18 June 2010

17 June 2010

bAyi KEtika 12 minGGU


Bentuk wajah bayi lengkap, ada dagu dan hidung kecil.
Jari-jari tangan dan kaki yang mungil terpisah penuh.
Usus bayi telah berada di dalam rongga perut.


Akibat meningkatnya volume darah ibu, detak jantung janin bisa jadi meningkat.
Panjangnya sekitar 63 mm dan beratnya 14 gram.
Mulai proses penyempurnaan seluruh organ tubuh.


Bayi membesar beberapa millimeter setiap hari. Jari kaki dan tangan mulai terbentuk termasuk telinga dan kelopak mata.


ssshhhhh!!!!~alhamdulillah...bersyukur diatas segala kurniaan-Mu Ya ALLAH...amin...

14 June 2010

ibU MEnGANDung 3 buLan

this week kandugan aku akan masuk 3 bulan..kalo kiraan minggu da lam 12minggu..
aku da rasa susah peritnya mak aku rasa masa mengandungkan aku 24thn lalu..
huhuhu...(thanks mak..sob..sob..sedihnyer..)

sejak kandugan masuk 2 bulan,aku da mula da simptom ibu mengandung...awal2 aku da start loya n muntah..pepagi bangun tido msti feel nk muntah...tambah2 masa gosok gigi pepagi..eeeiii..sakit dada aku bila termun*** jerk..

tp seb bek aku xalami pening2...hubby aku yang kena penangan nih...huhuhu...cian cayunk..
selera makan jgn ckp la..de masa aku nk makan sesangat..de masa aku rs xlalu nk makan..
bila da makan..sure rasa xmampu nk hbskan makananan tu..

skunk bila malam..aku da xmam pa pe..xlalu...

pewot da sempit...coz da de bb...berat badan jap nek..jap turun...
this month blom tau mcm mn...rasanyer berat aku da nek berkilo-kilo..hikhik...

harapan aku...semoga aku dikurniakan KETABAHAN dan KESABARAN oleh-NYA sepanjang tempoh aku pegnen nih...

semoga aku juga DIPERMUDAHKAN oleh-NYA..dan aku berdoa agar anak yang aku kandung ini dapat membesar dgn sempurna..cukup sifatnya..dan lahir nanti jadi anak yg soleh/solehah..
amin...

pada en.suami ku...
thanks abang..kerana melayani kerenah ayg sepanjang tempoh ini..thanks kerana mengambil berat n menyayangi ayg...ala...terharu nih...maaf andai de perkara yg menyinggung perasaan abg..i love u so much sayang...


11 June 2010

siNetron BeNCi bILANG cINta

aku n member2 opis skunk minat giler cite indon nih...hikhik..

setiap ari selasa hingga jumaat kul 6.30ptg di astro ria.
best sesangat...lakonan mantap awek cun indon sorang nih..MARSHANDA dengan pakwe yang hensem bangat...BAIM WONG


adoyai...cite nyer ala-ala remaja jerk..spontan n gila2..


MARSHANDA (caca)



BAIM WONG



shhhh!!~~my hubby cukp pantang ngn cite indon2 nih...dier xske..hikhik..










07 June 2010

~~kenduri kendara~~

ni wedding kawan skool aku dulu..zahirah.
kami 4 orang ni dulu 1 geng kayuh basikal ungu..hihihik..
skunk yang xkawen lagi..sorang jerk lagi..AMIRAH (tudung putih)
xper..t wedding dier kami ramai2 gi...



musim kawen da mula...

musim cuti skolah ni ramai tol yang kawen..

n tiba lah masa nyer tuk aku round2 g kenduri orang lak..


walau keadaan aku xberapa sihat skunk ni...muntah2 n loya..

adeeii...xtahan tol..


aku hadiri kenduri kawan2 aku jerk...

sedara mara pon g gak..yang mana larat je la..

huhuhu...



03 June 2010

++...susu??..++


cite bab nih..aku ni bukan la penggemar susu...
tapi sejak pegnen ni..maka 'kena' la minum susu...

adoyai..memang nak 'termuntah' la....aku xble la nk minum susu tepung...tekak xble time..
maka aku pon tukar ke susu yg berperisa coklat..nyum..nyum..dap tol..tp tu pon selang 1 ari @ 2 ari..
aku minum ANMUM perisa coklat...
skunk aku loya n muntah2 yang teruk gak...
nak wat mcm mn...ni da pengalaman...
manjer...???..xyah cakp la..memng manjer giler ngn my hubby..hikhik...
dier rajin sungguh sejk2 aku pegnen ni...thanks yunk..muaxxx..!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...